Kimse bilmiyor, pilavınız tane tane dökülecek! Tek bir küp yeterli, cam gibi parlıyor

Pirinç pilavını parlak ve tane tane yapmak için yaygın olarak bilinen sistemlerden biri limon kullanmaktır. Fakat herkesin bilmediği bir diğer prosedür de bir tane küp şeker eklemektir.

Evet, tencereye yalnızca 1 küp şeker atarak pilavın hem parlak olmasını sağlayabilir hem de tane tane dökülen eksiksiz bir sonuç elde edebilirsiniz.

Şekerin yanı sıra suya çok az ölçüde karbonat eklemek de pirincin beyaz ve parlak görünmesine katkı sağlar. Lakin dikkat edilmesi gereken nokta, karbonat ölçüsünü fazla kaçırmamaktır; küçük bir tutam kafidir.

Pilavın tane tane olması için birinci dikkat edilmesi gereken nokta, pilavlık pirinç seçmektir. Uzmanlara nazaran baldo pirinç, pilav yapmak için en uygunu.

Pirinci pişirmeden evvel düzgünce yıkayıp nişastasından arındırmak değerlidir. Ayrıyeten, pirinci tuzlu suda en az 10 dakika bekletmek, lapa olmasını önleyecektir. Nişastasından tam arındırılmamış pirinç, pişerken su salacak ve pilavın kıvamını bozacaktır.

Pirinçler kavrulurken ocağın altını fazla açmamak ve daima karıştırmamak gerekir. Aralıklarla 1-2 dakika kadar karıştırarak her bir pirinç adedinin kavrulmasını sağlamalısınız.

Eğer pirinçleri kaşığa alıp hafif salladığınızda tane tane dökülüyorsa, kavurma süreci gerçek yapılmış demektir.

Pirinçler kavrulduktan sonra ekleyeceğiniz suyun kesinlikle kaynar su olması gerekmektedir. Ekstra lezzet katmak için suya bir ölçü tereyağı ekleyebilirsiniz.

Ayrıca pilavın suyunu koyduktan sonra fazla bekletmeden kapağını kapatmalı ve pişene kadar hiç açmamalısınız.

Tavuk suyu yahut et suyu ekleyerek pilavın daha aromatik olmasını sağlayabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir